Ana içeriğe atla

NETCAD 8.5 NASIL YÜKLENİR



Sayın Öğretim Elemanları ve Değerli Öğrencilerimiz;

Üniversitemiz NetAcademix kapsamında netcad yazılım ürünlerinin kullanımı için netcad firması ile 1 yıllık lisans anlaşması sağlamıştır. Yapılan anlaşma kapsamında kullanıcılarımız kampüs (ktün kablolu ve kablosuz ağ) veya vpn ağına (Kampüs dışı erişim) dâhil olduktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek lisanslı yazılımdan faydalanabilir.

 

Adım 1:  https://download.netcad.com.tr/THD/Netcad85_U.rar web adresindeki dosyayı indiriniz.

Adım 2: İndirdiğiniz rar uzantılı dosyayı herhangi bir sıkıştırma programı (Winzip, Winrar vb.) ile C:\ klasörüne açınız.

 

  NETHASP

Adım 3: Üstte bulunan “NETHASP.INI” dosyasını indiriniz.

Adım 4: İndirmiş olduğunuz “NETHASP.INI” dosyasını kurmuş olduğunuz Netcad dosya dizinine kopyalayınız ve değiştiriniz.

Adım 5: Netcad yazılımının lisanslı ve sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için bilgisayarınızın kampüs veya vpn ağına bağlı olması gerekmektedir. Bağlantınızı kontrol ettikten sonra “nc32.exe” dosyası ile Netcad programını çalıştırıp kullanabilirsiniz.

Destek: Teknik sorun yaşamanız halinde probleminizi, ekran görüntüleri ile birlikte açıklayıcı bir şekilde destek@ktun.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lynch Analizi

LYNCH ANALİZİ Kent İmgesi - Kevin Lynch Sizlere Lynch analizinden bahetmeden bunun en önemli kaynağı olan kitabından bahsetmek istiyorum. Kitap Kevin Lynch tarafından yazılmıştır ve dilimize İrem Başaran tarafından tercüme edilmiştir. Kitap Kent İmgesi adıyla yayınlanmıştır. Kitaba baktığımızda her kentin kendisine göre imaj farklılıklarının olduğunu söyleyebiliriz. Bu kitapta bu imaj öğeleri hakkında bilgilendirmeler bulunmaktadır.  Bu kitapta Kevin Lynch cevapları üç önemli Amerikan kenti olan Los Angeles, Boston ve Jersey City üzerinden anlatmaya çalışmaktadır. Kent planlarının insanlar tarafından ne gibi farklılıklar ile algılandığını, kentle kurulan ilişkinin basit bir şey olmadığını anlatmaktadır.  Kitapta, mekan zihinde kalması gerektiğini önemsemekte, mekanların ve binaların bütünlük içinde olması gerektiğini vurgulamaktadır. Yani bir bütünleşme olması gerektiği düşünülmektedir. İnsanın yatay düzlemde bir çevreyi betimlerken hangi kent elemanlarını kullandığını ortaya koymaya ç

ArcGIS 10.8

  ArcGIS 10.8 Yükleme Rehberi   1. Öncelikle aşağıdaki bir linkten dosyaları indirin.                İndirme Linki 1 (Kendi bilgisayarıma kurduğum) :                   İndirme Linki 2                İndirme Linki 3 2. Dosyayı rardan çıkartmadan önce bilgisayarın arama yerine windows güvenliği yazıyoruz. 3. Sonrasında videodaki adımları yapıyoruz 4. Güvenlik ayarlarını kapattıktan sonra rardan çıkartıyoruz 5. Dosyayı çıkarttıktan sonra  sırasıyla fotoğraftaki klasörlere giriyoruz. 6.  ArcGIS_Desktop_108_172737.exe dosyasına tıklayıp kurulumu başlatıyoruz.  7. Kurulumda fotoğraftaki aşamaya geldiğimizde ok demiyoruz  8. Kurulum bu aşamadayken indirdiğimiz dosyaya tekrar gidiyoruz                                                       ve aynı şekilde bu dosyaya ulaşıyoruz.  9. Bu dosyadaki AfCore.dll dosyasını kopyalıyoruz. 10. Kopyaladığımız dosyayı Bilgisayar> Yerel Disk (C:) > Program dosyaları (x86) > ArcGIS > Desktop 10.8 > bin ' e yapıştır dedikt